Innovatie en inspiratie in food

Met plant-based ingredients
inspelen op marktontwikkelingen

Innovatie is onze drijfveer, en de markt is ons uitgangspunt. Zo neemt de behoefte aan vleesvervangers, ook wel plant-based ingredients, steeds meer toe. Deze marktontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat wij onze kennis en passie toegepast hebben op het ontwikkelen van vleesvervangers. Onze ervaring gecombineerd met onderzoek en productontwikkeling, heeft ervoor gezorgd dat we plant-based ingredients ontwikkeld hebben die identiek zijn aan dierlijke vleesproducten.

Een modern machinepark voor specialisatie en maatwerk

Alle producten worden bij HAWl Food Group door een vakkundig team en met behulp van een modern machinepark geproduceerd. Zo wordt via onze in-line X-ray detectie onder andere het aantal botjes in onze producten tot een absoluut minimum beperkt, en worden alle producten in kookketels (die door stoom worden verhit) met water gepasteuriseerd. Deze optimale warmteoverdracht komt de kwaliteit, kleurstabiliteit en houdbaarheid ten goede.

Daarnaast hebben we een proefkeuken waar onze productontwikkelaars – in samenwerking met onze klanten – volop bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe producten. Wij besteden daarbij veel aandacht aan het creëren van de optimale smaak.

Wie zijn wij

Ontstaan vanuit de slagerij, loopt vakkundigheid al meer dan 50 jaar door de bloedbanen van familiebedrijf HAWI Food Group. Met inmiddels de derde generatie aan het roer durven we wel te zeggen dat we specialist zijn in het produceren van vlees- en vegaproducten die verwerkt worden in salades, maaltijden en snacks. Dat onze partners marktleiders zijn in de foodindustrie, maakt ons extra trots!

Maatwerk maakt het verschil

Zijn er specifieke wensen of eisen? HAWI Food Group is gewend aan het leveren van maatwerk. Wij zijn continu bezig met productontwikkeling en bezitten een modern machinepark, waarmee we wensen kunnen vertalen naar producten.

Neem contact op

Kwaliteitscertificaten